אחד הטרנדים המשמעותיים של השנים האחרונות בעולם חיי הלילה משנה את חוקי המשחק בכל הנוגע להאזנה המונית ממוזיקה.
קווים לדמותה של מסיבת האוזניות
על המאפיין העיקרי של מסיבת אוזניות לא צריך לפרט: זוהי מסיבה שבה הנוכחים רוקדים למוזיקה הנשמעת באוזניות המחולקות להם. כמובן שעל מנת לאפשר תנועה חופשית, תנאי בסיסי הוא שהאוזניות יהיו אלחוטיות.
ההיסטוריה מראה שהמסיבה הראשונה מהסוג הזה התרחשה בפינלנד בשנת 1969, במסגרת סרט מדע בדיוני. כשלושים שנה לאחר מכן, הרעיון עלה שוב, והפעם מהצד הסביבתי. הטענה הייתה שמסיבות מהסוג הרגיל מביאות לרעש בעוצמות חריגות, שעלול לסכן גם את הסביבה המקיפה אותו.
מסיבות רחוב המוניות נערכות כיום במספר מועדים בשנה, בערים מרכזיות, כאשר בשלהי 2010 נערכה גם ההופעה המוזיקלית הראשונה שהייתה מבוססת כולה על האזנה באמצעות אוזניות.
המאפיין העיקרי: מסיבות רחוב
מן העבר השני, האוזניות מונעות מהרעש להפריע לסביבה, כך שניתן לקיים את המסיבה ללא כל מגבלה על הרעש – ואפילו בשעות מאוחרות באופן יחסי.
המצבים בהם האוזניות נכנסות לתמונה
מעבר למסיבות אוזניות המוניות המאורגנות בערי ישראל, עומדת האפשרות לארגן מסיבות כאלה באופן פרטי. כל שנדרש הוא לבחור במרחב שיוכל לארח את האורחים, ולדאוג להספקת הציוד.
כמעט תמיד, יהיה זה חלק מסל השירותים של תקליטנים הפועלים בשדה משחק זה. הם יהיו אחראיים לכל הציוד הנדרש לצורך המסיבה, כאשר האוזניות יתאימו, מן הסתם, למספר האורחים המשוער. בשיחות המקדימות עם התקליטן מחליטים גם על סגנון המוזיקה הרצוי (או מגוון הסגנונות), וכן סוגיות אחרות הנוגעות ללוח הזמנים של האירוע. כבר מכאן, ניתן לראות שאפשר לארגן מסיבות אוזניות בלא מעט נסיבות. אחת הבחירות הנפוצות, במגזר הפרטי, היא לעשות זאת במקרה של ימי הולדת, בהם מספר מוזמנים גדול יחסית, או אפילו כשרוצים רעיון מקורי במיוחד למסיבת רווקים או רווקות. טרנד זה בא לידי ביטוי גם בקרב לא מעט חברות עסקיות, מוסדות וארגונים שמעוניינים להפיק לצוות המרכיב אותם מסיבת חברה בניחוח אחר. בכל המקרים, חשוב לזכור שמסיבות אוזניות הן, מעל הכול, נחלתם של הצעירים, כך שמומלץ לוודא שקהל היעד אכן מורכב מכאלה טרם ההחלטה על סגנון המסיבה.