צבעים שונים הם גם עניין של טעם, אבל מסתבר שיש להם גם השפעות שחורגות הרבה יותר מאשר הטעם האישי. ישנם צבעים שידועים בתור צבעים "חמים" ואחרים מעניקים הרגשה של "קרירות", ישנם צבעים שמסוגלים למשוך את העין ויש כאלה שנועדו להשתלב בסביבה בלי למשוך את העין במידה ניכרת.
אירוע בלבן
לבן נחשב לאחד הצבעים הקלאסיים ביותר בתחום עיצוב האירועים. מדובר בצבע שמתאים במיוחד לחתונות, בזכות היותו מסמל שילוב של טוהר וחגיגיות. בזיכרון הקולקטיבי מדמיינים עדיין מרבית הישראלים את אותן כלות לבושות לבן אשר היו יוצאות אל הכרמים בבקשן להן בעל.
לצד הצבע הלבן, מקובלים מאוד גם צבעים בהירים אחרים כגון הקרם, הלילך ואף הכסף. את צבע הכסף, בליווי מוטיבים של זהב, ניתן למצוא באירועים שמבקשים לשדר שילוב יוקרתי. כאשר מגזימים בשימוש בצבעים אלה, עלול להתקבל אפקט מצועצע.
צבעי הטבע והנוף
שימוש בגוונים חומים, צהבהבים, ירוקים ותכולים, בשילוב צבעוניות נוספת המסמלת פריחה, יעניק מראה מיוחד גם בחוץ וגם כאשר מבקשים ליצור אווירה שכזאת בתוך מתחם סגור.
אירועים עליזים
באירועים בסגנון קרנבל, בחגיגות של סוף שנה, באירועים לילדים או לצעירים ובאירועים אחרים, פחות שגרתיים, אפשר בהחלט לבחור בצבעים עזים, לעיתים אפילו סינטטיים. צבעים כאלה יכולים להוביל להרגשה משוחררת, להרגשה שמותר ואפשר "לשבור את הכלים" ולנהוג שלא על פי החוקים המקובלים.
אירועי קונספט
אם ניקח לדוגמא אירוע קונספט של נשף אבירים מימי הביניים, נצפה לראות ווילונות צבועים באדום עז או בשני לוהט. קרוב לוודאי שייעשה שימוש במוטיבים אפורים, כסופים ויתכן שגם סגולים. מאידך, אם יידרש עיצוב מדברי, השימוש בצבעים יצטרך להעצים את תחושת השקט, החום והאבק המאפיינים סביבה זו במציאות. צבעי צהוב וכתום, לבן ותכלת, ייטיבו להקנות את הרושם הנכון.
לפני סיום נציין שהשימוש בצבעים אינו נשען רק על כללים מקובעים. אפשר ורצוי להתאים אותם לאווירה, אך להשאיר מקום ל"טוויסט" מעניין. חשוב לשים לב גם לעיצוב נכון של התאורה שכן ביכולתה לשנות את האפקט הוויזואלי באופן ניכר.